نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
11662
-
الف
+

آموزش پخت «شله غوربندی» ؛ یک غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس

در این گزارش با نحوه پخت «شله غوربندی» یکی از غذاهای مزه دار افغانستانی آشنا خواهید شد.

به گزارش آی فیلم 2 ، غذاهای افغانستانی بنا به اقتضای طبیعت جغرافیایی افغانستان معمولا غذاهایی هستند که از سبزیجات، آرد گندم و گوشت حیوانات تهیه می شوند. طرز تهیه غذاهای محلی افغانستانی نسبتا ساده است اما غذاهایی نیز وجود دارد که مقداری پیچیده است و نیاز به مواد اولیه بیشتری دارد.

 ولسوالی غوربند از جمله ولسوالی های مشهور افغانستان می باشدکه دارای غذاهای اصیل و متنوع سنتی است. 

در این ولسوالی شله ای پخته می کنند که به نام «شله غوربندی» یاد می شود. این شله را از برنج، ماش و قورمه گوشت دال نخود دار تهیه می کنند.

در ادامه گزارش تهیه این غذای مزه دار را آموزش خواهید دید.

مواد لازم شله :

ماش 2 پیمانه

برنج لک 2.5 پیمانه

پیاز 2 عدد متوسط

سیر 2 دندانه

تخم گشنیز، نمک، زردچوبه، مرچ سیاه به مقدار ضرورت

زردچوبه، تخم گشنیز، نمک و مرچ سیاه به مقدار لازم

روغن

مواد لازم قورمه گوشت دال نخود دار :

گوشت 500 گرام

دال نخود 1 پیمانه

پیاز 2 عدد متوسط

سیر 2 دندانه

تخم گشنیز، نمک، زردچوبه، مرچ سیاه به مقدار ضرورت

مرچ دلمه 

بادنجان رومی تازه میکس شده 1.5 پیمانه

رب بادنجان رومی 1 قاشق غذا خوری

روغن

طرز تهیه : 

در مرحله اول قبل از هر کار برنج و ماش را به مدت یک ساعت تر می کنیم و در همین فاصله پیاز ها را خرد کرده و سرخ می کنیم.

سپس نمک ، مرچ سیاه ، تخم گشنیز و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و زمانی که خوب تفت دادیم آب را به همراه ماش به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا ماش ها نیم پخته شوند.

بعد از آن برنج لک را به آن افزوده و مقداری آب به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت 20 دقیقه همه مواد شله بجوشد.

بعد از چند دقیقه جوشیدن، حرارت گاز را کم کرده و می گذاریم شله به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.

در مرحله دوم گوشت تکه شده را با پیاز ، سیر، مرچ سیاه و تخم گشنیز که بر روی حرارت است خوب مخلوط کرده و به مدت 4 دقیقه تفت می دهیم.

سپس بادنجان رومی های میکس شده که از پیش رقیق کردیم همراه یک قاشق غذا خوری رب به مواد گوشت اضافه کرده و با 2 پیمانه آب، می گذاریم در دیگ بخار نرم شود .

بعد از تفت دادن گوشت درب دیگ را باز کرده و دال نخود های جوش داده شده را به همراه مرچ دلمه به گوشت اضافه کرده و به مدت 7 دقیقه همه مواد را به همراه چند عدد آلوی بخارا جوش می دهیم تا قورمه خوب پخته شود.

حالا زمان آن رسیده است که شله را از روی حرارت ملایم کنار بگذاریم و در ظرفی مخصوص ریخته و با قورمه تزیین کنیم.

اکنون شله غوربندی ما آماده است تا نوش جان کنید.

در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :

چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو

طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس

آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس

طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو

آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس

طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو

آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت

آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس

طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو

ف ا/ ح ح 

نظر شما
ارسال نظر